Miért fogyasszunk ganodermát

2019-04-30 0 Hozzászólások

Miért fogyasszunk ganodermát

 

A Ganoderma gombát, más néven pecsétviaszgombát (több más gombafajjal együtt) a keleti orvoslás több ezer éve sikeresen használja. Mindegyik gomba más-más pozitív tulajdonsággal rendelkezik, és ki is elkészíthetik egymás gyógyhatását.

A gyógy-gombák általában – és így a ganoderma is –, szerepet játszanak az ellenálló képesség fokozásában, a teljes szervezet roborálásában, a rákmegelőzésében, illetve annak kiegészítő terápiájában. Jó szolgálatot tehetnek továbbá: a fáradtság, illetve a stressz jeleinek mérséklésében, valamint szívproblémák, illetve a koleszterinszint csökkentésében, és gyulladáscsökkentő hatásuk révén, a különböző légúti betegségek ellenében is.

A Ganoderma gombát általában porítva vagy tabletta formájában lehet elérni Magyarországon, de létezik ganodermás kávé és tea is. Nem véletlenül, hiszen a pecsétviaszgombát leginkább szárított formában érdemes fogyasztani, hiszen így a hatékonysága is sokkal intenzívebb.

Aki ganodermát szed, erős védőpajzsot épít maga köré a kórokozókkal szemben is. Azt azonban figyelembe kell venni, hogy a gyógy-gombák hatása minden esetben hosszabb távon jelentkezik, tehát azonnali hatást ne várjunk. Viszont már néhány hetes fogyasztás után érezhetőek pozitív eredmények.

A pecsétviaszgomba rendkívül előnyös hatásai mellett, a mellékhatásait is figyelembe kell venni!

Ha hosszú ideig (4-5-6 hétig) használják, bizonyos mellékhatások (pl. gyomorbántalmak, emésztési problémák, bőrkiütés, viszketés) jelentkezhetnek. A várandósok minden esetben konzultáljanak a kezelőorvosukkal, továbbá, ha ön véralvadásgátló gyógyszereket szed, kerülje a pecsétviaszgomba fogyasztását!

A ganoderma gombát nemcsak étrend-kiegészítőkben, a belülről való támogatásban hívhatjuk segítségül, hanem bizonyos kozmetikumok fő alkotóelemeként is, mert segítséget nyújt a ráncok eltüntetésében és szépíti, egységesíti a bőrképet.

Amennyiben a pecsétviaszgomba segítségével szeretné óvni egészségét, kattintson az alábbi linkre, hiszen a Biogo webáruház kínálatában számos, ganodermát tartalmazó étrend-kiegészítőt talál!

 

Írta: Kis Szilvia

Címkék: ganoderma egeszseg

Szólj hozzá

Barion Bankkrtys fizets
'
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949